Brandwerend glas

Vergelijk offertes en bespaar op uw investering!

Bij brand stijgt in een korte periode de temperatuur in een ruimte, hierdoor heb je last van hevige temperatuursverschillen waardoor er hoge spanningen op het glas komen. Normaal glas kan hierdoor eenvoudig breken waardoor er meer zuurstof bij de brand komt. Hierdoor zal het vuur zich sneller verspreiden. Vooral voor bedrijven is het belangrijk om brandwerend glas te plaatsen. Op die manier wordt al het meubilair, de computers en alle documenten in de archiefkasten beter beschermt bij brand.

Soorten brandwerend glas

Op de Nederlandse markt zijn veel soorten glas te krijgen die een brandwerende werking hebben. Elk type glas heeft zijn voor- en nadelen. Gehard veiligheidsglas zonder coating is aan beide zijden brandwerend. Dit type glas kan goed tegen brand omdat de voorspanning anders is andere ruiten. Hierdoor kan het glas de temperatuurverschillen goed aan heb je minder kans dat het glas breekt. Er is ook gehard glas met coating te verkrijgen. De coating op de ruit zorgt voor minder stralingen, maar het is belangrijk dat u weet aan welke kant de coating aangebracht moet worden. Wij raden aan om de coating aan te brengen op de zijde waar het brandgevaar het grootst is.

Gelaagd glas met giethars

Als u een ruit aanschaft met giethars, dan zorgt het giethars voor een isolerende laag bij brand, hierdoor wordt de brand sterk vertraagd. Giethars zorgt er ook voor dat het glas bij elkaar blijft en dat het niet breekt. Het is afhankelijk van uw eigen wensen welk type glas u wilt laten plaatsen, maar u kunt zich ook laten adviseren door een van onze specialist. Zij kunnen de situatie beoordelen en maken een passend advies.

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

U bent als glaszetter op zoek naar nieuwe klanten? Wij brengen ze met u in contact! Zullen we vrijblijvend kennismaken?