Dubbel glas

Vergelijk gratis offertes voor dubbel glas

Dubbel glas wordt ook wel ‘isolatieglas’ genoemd. Het bestaat uit twee delen die los van elkaar staan. Tussen de twee glaslagen zit droogmiddel waardoor er droge lucht tussen de twee lagen zit. De randen zijn afgewerkt met kit, hierdoor zijn de randen goed afgesloten en kan er geen vocht in komen. Er zijn ook verschillende soorten HR glas, bij dit type zit tegen één zijde van de ruit een coating en is de tussenruimte gevuld met een speciaal soort gas. Deze twee zaken zorgen ervoor dat de isolatiewaarde toeneemt.

De voordelen van dubbel glas

Een van de grootste voordelen van dubbel glas is de goede isolerende werking. De twee glaslagen zorgen ervoor dat er minder warme lucht vanuit uw woning verloren gaat. De aanschaf van dubbel glas vraagt om een investering, vooral als u uw gehele woning laat voorzien van dubbel glas. Maar doordat u geld bespaart op uw energierekening kunt u de investering snel weer terugverdienen.

Besparen op uw energiekosten

Doordat u gebruik maakt van dubbel glas in plaats van enkel glas verzekert u zichzelf van een extra besparing op uw energiekosten. Niet alleen u profiteert daarvan, maar ook het milieu. Door de dubbele glaswanden kan warme lucht minder gemakkelijk uit uw woning ontsnappen, waardoor extra stoken geen noodzaak meer is. Het komt erop neer dat u door de vervanging van enkel glas door dubbel glas voor een gemiddelde woning nagenoeg 320 m3 gas bespaart, wat 182 euro op jaarbasis is. Wel hangt het er natuurlijk van af hoeveel u gebruik maakt van uw gas in huis. Hiervoor geldt dat hoe meer u gebruik maakt, hoe groter de besparing zal zijn. De gemiddelde kosten voor een dubbele glasplaat van een vierkante meter zijn 125 euro.

Dit heeft dus een positief effect op uw portemonnee en dat effect is zelfs zo groot dat dubbel glas zichzelf binnen 9 tot 14 jaar terugverdient. Plaatst u uw dubbel glas in de woonkamer, dan zult u dichter tegen de 9 jaar aanzitten, en in uw slaapkamer komt het sneller aan op 14 jaar. Tegelijkertijd gaat dubbel glas langer dan 20 jaar mee, iets wat overigens ook geldt voor HR glas. Na een periode van 20 tot 30 jaar kan er vocht in de spouw binnendringen waardoor het glas vochtige plekken zal gaan vertonen. Zoals u ziet aan deze gegevens verdient een dubbele glasplaat zichzelf dus volledig terug – vaak al voor de helft van zijn levensduur erop zit!

Geen last van buitengeluiden

Een ander voordeel van dubbel glas is dat het u beter beschermt tegen geluid van buiten. Woont u daarom bijvoorbeeld aan een drukke straat, dan kunt u goed gebruiken van dubbel glas. Er zijn meerdere mogelijkheden om de geluidsoverlast tegen te gaan. Zo kunt u dikker glas nemen, gaan voor glas met twee glasplaten van ongelijke dikte of kiezen voor een grotere spouwbreedte. Bij deze laatste optie dient u er rekening mee te houden dat een spouwbreedte van groter dan 20 mm ten koste gaat van het warmte-isolerende element van het glas. We raden u tot slot overigens aan om ook uw kozijnen zo goed mogelijk te isoleren, zodat ook via deze plekken geen koude lucht het huis binnen kan komen.

Verschillende soorten dubbel glas

Er zijn veel soorten dubbel glas verkrijgbaar die elk hun eigen specificaties hebben. Naast standaard dubbel glas is er ook HR glas te verkrijgen. Met dit type glas heeft u een hoger rendement en bespaart u nog meer geld. Het verschil in standaard dubbel glas en HR glas is dat er bij HR glas een metaallaagje op het glas is aangebracht en de tussenruimtes zijn gevuld met een speciaal soort gas. Hierdoor isoleren deze ruiten nog beter.

Advies van een specialist

Wij adviseren u om niet een willekeurig type ruit aan te schaffen, maar om u eerst te verdiepen in alle voor- en nadelen. Onze glaszetters komen graag bij u langs om de situatie te beoordelen en voorzien u van een professioneel advies.

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

U bent als glaszetter op zoek naar nieuwe klanten? Wij brengen ze met u in contact! Zullen we vrijblijvend kennismaken?