Wat is glas-in-lood isolatieglas?

Glas-in-lood

Glas-in-lood is een mooi materiaal, wat ervoor zorgt dat u een klassiek element toevoegt aan uw woning. Het grote nadeel aan glas-in-lood is echter lange tijd geweest dat het materiaal slecht isoleerde. Tegenwoordig maken steeds meer glaszetters daarom gebruik van glas-in-lood isolatieglas. Kwieq legt u uit wat dit inhoudt.

Definitie glas-in-lood isolatieglas

Glas-in-lood isolatieglas is simpelweg een combinatie van glas-in-lood en isolatieglas. De specialisten achter dit glas maken bij het inbouwen van dit glas-in-lood gebruik van lood in een zogeheten y-profiel. Wat dat is? Zo’n y-profiel valt samen te vatten als een randprofiel wat de vakman tussen de afstandhouders in de dubbele spouw van het isolatieglas bouwt. Op deze manier wordt het glas-in-lood ertussen geklemd. Het grote gevolg is dat het glas-in-lood zo geen contact meer kan maken met de buitenruiten, zodat deze beter isoleert.

Voordelen glas-in-lood isolatieglas

Glas-in-lood isolatieglas heeft meerdere handige voordelen. Kwieq heeft de belangrijkste voordelen aan dit soort glas hieronder voor u in een rijtje gezet:

  • Geluidsisolatie: u zult minder snel last hebben van vervelende buitengeluiden.
  • Warmte-isolatie: de warmte wordt beter binnen gehouden, terwijl de kou buiten blijft.
  • Goed schoon te houden: glas-in-lood isolatieglas is gemakkelijk schoon te houden.
  • Inbraakpreventie: hierdoor verhoogt u de inbraakpreventie in uw woning.
  • Uw glas-in-lood blijft goed bewaard, omdat het tussen glaswanden in zit.

1 reactie

  1. Misschien een handige tip voor personen die zelf oog glas in lood hebben. Maak het niet schoon met middelen waar ammonia in zit. Glassex werkt ook prima, en de moeilijke plekken kun je bijvoorbeeld schoonmaken met een tandenborstel of wattenstaafje. Glas in lood maak je schoon met een doekje en doe het per glas dat is namelijk beter om het mooi te houden!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *