Glassoorten

Diverse glassoorten vergelijken? Vul dan het contactformulier in!

Enkel glas

Enkel glas
Enkel glas wordt veel toepast en is een goede basis voor iedere woning. Enkel glas bestaat uit één glaslaag en werkt dus weinig isolerend. Het voordeel is dat dit type glas erg voordelig is in de aanschaf. Daarnaast kan de ruit eenvoudig op maat gemaakt worden en is de montage snel klaar.

 

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas
Bij veiligheidsglas wordt er tussen de glaslagen een speciaal soort folie aangebracht die ervoor zorgt dat er geen breuk in het glas kan ontstaan. Hoe meer lagen folie er tussen de glaslagen zijn aangebracht, hoe steviger het glas is. Draadglas is ook een soort veiligheidsglas, maar wordt bij elkaar gehouden door ingelegde draden.

 

Dubbel glas

Dubbel glas
Dubbel glas bestaat uit twee glaslagen die los van elkaar staan, de holle tussenruimte is gevuld met droge lucht. Dubbel glas wordt ook wel isolatieglas genoemd door de goede isolerende werking die het glas heeft. Het is belangrijk dat de randen goed zijn afgewerkt zodat de werking van de tussenruimte niet verloren gaat.

 

Triple / driedubbel isolatieglas

Triple / driedubbel isolatieglas
Isolatieglas bestaat uit meerdere glaslagen, wanneer u het heeft over driedubbel isolatieglas dan zijn dit drie glaslagen met twee holle tussenruimtes. Deze ruimtes zijn gevuld met een speciaal soort gas die in combinatie met de glaslagen zorgt voor een goede isolatie.

 

Kunststof glas

Kunststof glas
Consumenten kiezen tegenwoordig steeds vaker voor ramen in combinatie met kunststof. Kunststof is duurzaam, voordelig en haast onderhoudsvrij. Het is voldoende om tijdens het ramen lappen een doekje over het kunststof te halen, een speciale schoonmaakbeurt is niet nodig. Daarnaast gaat kunststof ruim 30 jaar mee.

 

Voorzetraam

Voorzetraam
Als u uw woning beter wilt isoleren, maar niet alle ruiten wilt vervangen dan zijn voorzetramen de ideale oplossing. Het voorzetraam kan eenvoudig aan uw huidige raam bevestigd worden. Op die manier profiteert u toch van de goede isolatie van uw woning, maar hoeft u niet alle ramen te vervangen.

 

Ventilatieroosters

Ventilatieroosters
Voor een gezond leefklimaat binnen uw woning is het belangrijk om uw woning goed te ventileren. Ventilatieroosters kunnen boven in een ruit geplaatst worden. Het voordeel hiervan is dat de ramen niet beslaan door de goede luchttoevoer.

 

Raamolie

Raamfolie
U kunt om meerdere redenen ervoor kiezen om folie op uw ruiten aan te brengen. Folie op uw ruiten bezorgt u meer privacy maar biedt ook een goede isolatie. Folie is verkrijgbaar is verschillende stijlen en patronen, op die manier heeft het ook een decoratieve functie.

 

Glas-in-lood

Glas-in-lood
Als u een oude panden of kerken ziet, dan ziet u dat er vaak glas-in-lood wordt toegepast. Dit type glas zorgt voor een mooie uitstraling en geeft karakter aan het pand, daarom wordt dit type glas steeds vaker toegepast in nieuwbouw woningen. Op die manier krijgt een pand een karakteristieke uitstraling.

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

U bent als glaszetter op zoek naar nieuwe klanten? Wij brengen ze met u in contact! Zullen we vrijblijvend kennismaken?