Kunststof glas

Vergelijk offertes voor kunststof glas

Het is niet altijd mogelijk om glazen ruiten te plaatsen. In sommige situaties is dit onveilig of gewoon onpraktisch. Daarom is het tegenwoordig mogelijk om kunststof ramen te laten plaatsen. Nu denkt u natuurlijk hoe is dit mogelijk, maar het kan! Kunststof kan net zo doorzichtig en helder gemaakt worden als glas. Er zijn twee soorten kunststof die het meest gebruikt worden, dat zijn plexiglas en lexan.

De soorten

Plexiglas wordt ook wel Acrylaat genoemd, plexiglas is 25 keer sterker dan glas en kan goed vervormd worden. Natuurlijk laat het plexiglas net zoveel licht door als gewoon glas. Als u kijkt naar lexan, ook wel policarbonaat genoemd is wel 250 sterker dan glas. Hierdoor is lexan ontzettend veilig om te gebruiken. Het is lastig om dit materiaal te breken en daarom ook geschikt tegen vandalisme en inbraak. Beide soorten kunststof zijn te verkrijgen in vele kleuren, doorzichtig, mat of ondoorzichtige ramen.

Waarvoor te gebruiken?

De kunststof ramen zijn erg veilig om te gebruiken omdat het lastig is om het materiaal te breken. U kunt de kunststof ramen gebruiken voor het beglazen van uw woning, als afschermplaten in bijvoorbeeld uw achtertuin, overkappingen of carports maar u kunt van het materiaal ook meubels maken. Het materiaal is verkrijgbaar in veel kleuren en in verschillende diktes. De dikte kan variëren van 2 millimeter tot 20 millimeter. Daarnaast is het mogelijk om te kijken voor doorzichtige of ondoorzichtige ruiten. Wilt u weten of het verstandig is om kunststof glas te plaatsen in de situaties bij u thuis? Onze specialisten komen graag langs om de situatie te beoordelen en u te voorzien van advies.

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

U bent als glaszetter op zoek naar nieuwe klanten? Wij brengen ze met u in contact! Zullen we vrijblijvend kennismaken?