De glaszetter specialist in Leiden

085 500 9966

085 500 9966

123 Glasservice - glashandel

123 Glasservice

 • 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Binnen 30 minuten ter plaatse
 • Snelle levertijden en scherpe prijzen
Meer over 123 Glasservice

Direct een glaszetter specialist aan de lijn

085 500 9966

085 500 9966

Glaszetter Leiden

085 500 9966 - snelle 24 uurs glasservice

Via ons schakelt u op eenvoudige wijze een glaszetter in voor het plaatsen of leveren van nagenoeg alle glassoorten. In regio Leiden hebben wij voor u een aantal gerenommeerde specialisten geselecteerd met jarenlange ervaring. Doordat wij alleen samenwerken met menig vakkundige glaszetter bent u verzekerd van kwaliteit. Bovendien bewijst onze glasservice dagelijks dat dit niet ten koste hoeft te gaan van scherpe prijzen.

24/7 glasservice

In Leiden en omstreken is menig glashandel aangesloten bij ons netwerk. Wanneer u bij glasschade direct een reparatie nodig heeft of als u met een andere reden met spoed op zoek bent naar een glashandel bent u bij ons aan het juiste adres. Dankzij ons netwerk kunnen wij u een 24/7 glasservice bieden. Dat houdt in dat u 24 uur per dag en 7 dagen gebruik kan maken van onze glasservice. Heeft u in verband met glasschade met spoed een glasservice nodig? Bel dan naar 085 500 9966 voor direct contact met een erkend glaszetter.

Diverse glassoorten op een rijtje

Er bestaan veel verschillende soorten ruiten die u in uw woning kunt toepassen. Elk soort heeft zijn eigen kenmerken met ieder z’n voor- en nadelen. Als u wilt weten wat de beste optie is voor uw woning of bedrijfspand in Leiden dan is het verstandig om u te laten adviseren door een erkende glaszetter. De meest voorkomende glassoorten zijn:

 • Veiligheidsglas
 • Draadglas
 • Zonwerend- en figuurglas
 • Brandwerend- en gelaagd glas
 • Dubbel glas
 • HR++ isolatieglas

Reparatie of herstellen

Glasschade kan op verschillende manieren ontstaan. Door huis- tuin- en keukenongelukken, maar ook door opzet of inbraak. Ongeacht de oorzaak is het van belang dat u de glasschade direct laat herstellen. Van schade komt schade en een gebroken ruit verhoogt de kans op inbraak. Onze glasservice is daarom 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar. Binnen een korte tijd komt er een erkend glaszetter naar toe in Leiden om de glasschade te herstellen. Moet de gehele ruit vervangen worden? Overweeg dan om beter isolerende beglazing te laten zetten. Zo maakt u van een nood een deugd. Menig glashandel levert vele glassoorten vanuit de voorraad.

Isolatieglas

Het isoleren van woningen, en daarmee het beperken van het verbruik van fossiele brandstoffen wordt steeds belangrijker volgens de Nederlandse overheid. Een manier om de isolatiewaarde van uw pand in Leiden te verhogen, is door isolatieglas te plaatsen. Er zijn bij menig glashandel diverse soorten isolatieglas verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een standaard dubbel raam, aan speciaal HR++ isolerende glazen, of zelfs aan een driedubbel raam voor passieve huizen. Bent u benieuwd naar de voordelen van isolatieglas en de kosten die hierbij komen kijken? Neem dan contact op met één van onze glaszetters, en wij beantwoorden uw hulpvraag spoedig of sturen een vrijblijvende offerte toe.

HR++ glas

Dit type ruit bestaat uit twee ruiten met daartussenin een ruimte gevuld met een speciaal soort gas. Dit gas zorgt voor een betere isolatie dan een standaard dubbel raam. Hierdoor kunt u een hoop geld besparen op uw energiekosten. Isolatieglas bestaat ook uit twee ruiten, maar bij dit type ruit is de tussenruimte gevuld met droge lucht. Het is belangrijk dat de randen goed worden afgekit. Je hebt standaard en HR++ isolatieglas, maar ook zonwerend, inbraakwerend, geluidwerend en brandwerende ramen. Indien u vragen heeft, vul dan gerust het contactformulier in.

Veiligheidsglas

veiligheidsglas Leiden
Onder veiligheidsglas vallen alle soorten draadglas, gelaagd- en hardglas. Er bestaan richtlijnen voor het gebruik van deze ruiten, hierover kunt u informatie krijgen bij de deelnemende glashandel in Leiden. Veiligheidsglas wordt gebruikt om ongelukken en letsel te voorkomen. Als er tegen normale beglazing een zwaar voorwerp valt, dan versplintert het al gauw in duizenden stukken. Deze glassoort is zo behandeld dat deze niet kapot is te krijgen. Geharde beglazing is thermisch behandeld, als dit ruit breekt ontstaan er allemaal kleine korrels. Als u wilt weten wat voor een soort veiligheidsruit voor u geschikt is, neem dan eens contact op met de deelnemende glashandel.

Driedubbel glas

driedubbel glas
Naast HR++ beglazing is er een nog hoger isolerende glassoort verkrijgbaar via onze glasservice in Leiden. Deze ruit is driedubbel gelaagd. Dit isolatieglas is verkrijgbaar in een standaard variant, en in combinatie met isolatiegas (HR+++). Het voordeel van driedubbele ramen is dat deze uitstekend isoleren, en daardoor geschikt zijn voor bijvoorbeeld passieve huizen. Over het algemeen zal een glaszetter uit ons netwerk u driedubbel echter afraden. Dit vanwege de slechte prijs – isolatie verhouding. Gewoon of dubbel- of hoogrendementsglas geeft een bijna net zo hoge isolatiewaarde, terwijl de prijzen van een dubbel raam een stuk lager liggen.

Glas-in-lood

Waar de meeste soorten beglazing worden ingezet vanwege praktische overwegingen, is er één glassoort die een duidelijke decoratieve functie heeft. Glas in lood heeft namelijk geen andere eigenschappen dan een mooie lichtinval en authentieke uitstraling. Deze glassoort werd traditioneel in kerken en monumentale panden geplaatst, opdat voor grote ramen niet een lange glasplaat nodig was. Tegenwoordig wordt glas in lood in Leiden met name ingezet als sfeerverhoging. Bij een glaszetter uit ons netwerk kunt u een ontwerp op maat laten maken, of kiezen uit de bestaande panden. Wilt u uw glas in lood laten restaureren? Bel een glashandel op 085 500 9966.

Brandwerend glas

glasschade Leiden
In geval van brand zal standaard dubbel- of driedubbel isolatieglas snel barsten. Om u zoveel mogelijk tijd te geven om het gebouw te evacueren, kunt u ook een brandwerend raam laten zetten door een glaszetter. Een brandwerend raam bevat een brandvertragende tussenlaag. Bij extreme hitte zet dit op waardoor er een brandvaste muur ontstaat. Afhankelijk van de glasplaat, werkt deze 30 tot 120 minuten brandvertragend, zodat u voldoende tijd hebt om te evacueren. Brandwerend glas komt in drie verschillende classificaties: classificatie E beschermt tegen brandoverslag en –doorslag. Classificatie EI is vlamdicht, dit zorgt dat de temperatuur niet te veel stijgt. Tot slot is er classificatie EW, deze zorgt naast stabiliteit voor stralingsbeperking.

Draadglas

glaszetter Leiden
Draadglas is een veiligheidsglas, maar is vergeleken met een gelaagd- of gehard raam helemaal niet zo sterk. Het metalen frame dient met name om de glasplaat bij elkaar te houden als het breekt, om verwondingen bij glasschade te voorkomen. Daardoor werkt het toch inbraakwerend en enigszins brandvertragend. Onze glashandel levert draadglas in een aantal varianten, de meest bekende hiervan zijn spiegelglas en brute- of Engels draadglas. Spiegelglas is gepolijst en daardoor helder. Brute- en Engelse beglazing is juist ondoorzichtig. Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van draadglas? Laat deze dan plaatsen door een ervaren glaszetter, zodat u maar liefst 15 jaar garantie hebt op uw nieuwe ramen. Kom via 085 500 9966 in contact met een glaszetter!

Glazen deuren

Glazen deuren zijn echte eyecatchers in huis: ze geven een bijzondere, elegante sfeer. Glazen deuren zijn tevens goed toepasbaar in donkere ruimtes. Doordat het zonlicht gewoon via de deur komt heeft u geen last van donkere hoekjes. Wees bij glazen deuren niet bang voor glasschade. Vanuit veiligheidsredenen worden glazen deuren vanuit de glashandel alleen geleverd als een geharde glasplaat. Dit type veiligheidsglas is ontzettend sterk, waardoor de kans op breken heel klein is. Mocht het toch breken? Dan valt het in duizenden kleine, gladde stukken. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over verwondingen. Naast ramen kan een glaszetter ook glazen deuren voor u plaatsen.

Voorzetramen

Als u in Leiden in een oudere woning woont met enkele beglazing, dan kan het lonen om deze te vervangen met een dubbel- of driedubbel raam. In sommige gevallen is het echter niet mogelijk om een driedubbel raam te plaatsen. De kozijnen zijn vaak gemaakt voor enkele beglazing en kunnen het gewicht van een dubbel- of driedubbel raam niet aan. In dat geval is een voorzetraam een optie. Een glaszetter zal het voorzetraam voor uw eigen beglazing plaatsen, binnen of buiten. Voorzetramen verbeteren ook de isolatiewaarde en werken inbraakwerend. Het voordeel hiervan is dat het een goedkoper alternatief is dan het plaatsen van HR++ isolatieglas.
glashandel Leiden

Direct contact

Bent u op zoek naar een glashandel in Leiden? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een netwerk van specialisten door heel Nederland en bieden daarom een 24/7 glasservice aan. Vanuit onze glashandel worden diverse glassoorten direct op maat geleverd, zodat een erkend glaszetter uw gebroken ruit in Leiden direct kan vervangen. Bent u nieuwsgierig naar de prijzen van nieuwe beglazing? Vul dan ons contactformulier in en ontvang een vrijblijvende offerte. Heeft u met spoed een glasservice nodig in verband met glasschade? Bel dan naar 085 500 9966 voor direct contact.

Bekijk werkgebied in Leiden
 • Morsdistrict
 • Haagweg-Zuid
 • Stevenshofdistrict
 • Professorenwijk-West
 • Leiden-Noord
 • Fortuinwijk-Noord
 • Merenwijkdistrict
 • Boerhaavedistrict
 • Bos- en Gasthuisdistrict
 • Lage Mors
 • Roodenburgerdistrict
 • Boshuizen
 • Tuinstadwijk
 • Slaaghwijk
 • Leiden-Centrum
 • Hoge Mors
 • Leiden-Zuid
 • Dobbewijk-Zuid
 • Noorderkwartier
 • De Kooi

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

U bent als glaszetter op zoek naar nieuwe klanten? Wij brengen ze met u in contact! Zullen we vrijblijvend kennismaken?