3 tips voor het onderhouden van HR glas

HR++ Glas onderhouden

Wie zijn woning extra goed wil isoleren, kiest voor HR glas. Zowel HR, HR+ als HR++ glas isoleert uw woning op perfecte wijze, waardoor je flink bespaart op uw energiekosten. Wilt u uw glas goed houden, dan dient u dit echter wel op de juiste wijze te onderhouden. Kwieq legt u in 3 tips uit hoe u uw HR glas op de beste wijze onderhoudt.

Tip 1: onderhoud de draaiende delen

Binnen een raam zijn er draaiende gedeeltes, zodat het raam kan bewegen. Het is belangrijk om deze goed te laten werken, want wanneer deze draaiende mechanismen slecht functioneren kunnen er lekkages in de randafdichting van het HR++ glas ontstaan. Het is belangrijk dat ramen en deuren niet klemmen en soepel draaien. Daarnaast moeten ze goed te sluiten zijn, zonder dat je hierbij moet trekken of duwen. De draaiende mechanismen kun je reinigen met olie, indien ze niet goed werken.

Tip 2: zorg voor ventilatie

Het is belangrijk om voldoende ventilatie in huis te hebben. Hiervoor kun je de ventilatieroosters het beste geregeld ontdoen van stof, viezigheid en insecten. Doe dit bijvoorbeeld met een stofzuiger of een doek. Aangezien de roosters ervoor zorgen dat overtollig vocht afgevoerd kan worden, is het essentieel dat ze hun werk kunnen blijven doen.

Tip 3: schilder- en kitwerk onderhouden

Het is van belang om het schilder- en kitwerk goed te onderhouden. Dankzij valide schilderwerk kan er geen vocht binnenkomen in het hout en gaat het kozijn dus niet rotten. Het opvallende is dat de staat van het binnenschilderwerk hiervoor belangrijker is dan die van het buitenschilderwerk. In de winter zoekt waterdamp die in de woning geproduceerd is namelijk ook een weg naar buiten. Laat het schilder- en kitwerk daarom regelmatig bijwerken.

1 reactie

  1. Zelf heb ik ook HR-glas, en het onderhouden er van is soms best wel lastig, maar de ramen zijn wel ideaal. Wel kwam ik er achter dat je een thermische breuk kunt krijgen in de ramen , na lang zoeken wat ik er tegen kon doen kon ik gehard glas toepassen, zodat ik geen thermische breuk kon oplopen. En het werkt nogsteeds en ziet er goed uit.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *