Ben ik verzekerd voor de reparatie van een ster in mijn ruit?

ster ruit

Een sterretje in de vooruit van de auto krijgen is erg vervelend, maar het is loont om er direct iets aan te laten doen. Anders kan het sterretje uitgroeien tot een barst, waarvoor u een hoger bedrag aan reparatiekosten betaalt. Echter: wie verzekert de reparatiekosten van het werk van de glaszetter? Kwieq legt u er alles over uit.

Type verzekering

Heeft u een sterretje in de voorruit van uw auto, dan wordt dat in de meeste gevallen gedekt door uw autoverzekering. Dit hangt echter af van de aard van uw autoverzekering. Heeft u gekozen voor een uitgebreid pakket, dan zal deze verzekering uw reparatie sneller vergoeden dan wanneer u slechts een basisverzekering heeft. Raadpleeg de voorwaarden van uw verzekering voor de zekerheid. Indien u geen verzekering heeft, zult u zelf voor de kosten moeten opdraaien.

Eigen risico

De verzekering staat garant voor de reparatiekosten van de glaszetter. Handig hierbij is het om te weten dat de meeste verzekeringen geen of minder eigen risico in rekening brengen wanneer u de ruit laat repareren in plaats van vervangen. Het is hiervoor belangrijk dat u een beperkte of volledige cascoverzekering heeft, aangezien een WA-verzekering niet voldoet.

Glaszetters vergelijken

Nogmaals: het is van belang om een sterretje zo snel mogelijk te laten maken. Om tot het beste voorstel te komen wat betreft glaszetters, maakt u gebruik van onze handige vergelijkingsservice. Door het contactformulier in te vullen, ontvangt u gratis en geheel vrijblijvende offertes van specialisten bij u in de buurt. Zo heeft u snel de juiste vakman te pakken om de klus te klaren!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *