Tips bij de voorbereiding van het glas zetten

Voorbereiding glas zetten

Wilt u zelf glas zetten in uw woning, dan is het goed om u op een degelijke wijze voor te bereiden. Zo komt u beslagen ten ijs en weet u zeker dat u het glas op een verantwoorde wijze zet. Glas zetten is een precisieklus, waarbij u zich bovendien lelijk kunt bezeren. Lees onderstaande voorbereidende tips van Kwieq wanneer u bezig gaat met glas zetten.

Werken met handschoenen

Om te beginnen is het erg belangrijk om altijd te werken met handschoenen. We zeiden het zojuist al even, maar u kunt zich goed bezeren bij het zetten van glas. Met degelijke handschoenen geeft u uw handen de beste bescherming tegen scherp glas, waardoor u risicoloos kunt werken.

Kozijn leegmaken

Heeft u uw werkhandschoenen aan, dan kunt u beginnen met het klaarmaken van het kozijn voor het plaatsen van uw glas. Zorg er uiteraard voor dat het kozijn helemaal leeg is en dat er geen voorwerpen in de buurt zijn die een obstakel voor uw werk kunnen zijn. Indien mogelijk kunt u nu het raamwerk uit uw kozijn verwijderen, waarna u het op een werkbank legt waarop u dit kunt vastzetten.

Glaswerk verwijderen

Het glas haalt u op een nauwkeurige wijze uit de sponning. Indien er slechts sprake is van glasresten, haalt u deze resten tevens uit de sponning. Zo zorgt u ervoor dat uw glaswerk op een goede manier verwijderd wordt. Vervolgens haalt u de rest van kit of stopverf en eventueel vuil uit de sponning, waarna u deze goed schoon en vetvrij maakt. Neem de maten van het glas dat u nodig heeft op een nauwkeurige manier op, zodat u weet hoe groot de gewenste glasplaat zal zijn.

Dit artikel is geschreven door de gelieerde glasspecialist van 123 Glasservice in Arnhem. Heeft u suggesties of toevoegingen? Vul dan gerust het onderstaande formulier in.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *