De glaszetter specialist in Utrecht

085 500 9966

085 500 9966

123 Glasservice - glashandel

123 Glasservice

  • 24 uur per dag, 7 dagen per week
  • Binnen 30 minuten ter plaatse
  • Snelle levertijden en scherpe prijzen
Meer over 123 Glasservice

Direct een glaszetter specialist aan de lijn

085 500 9966

085 500 9966

Glaszetter Utrecht

085 500 9966 - snelle 24 uurs glasservice

Wilt u alle ruiten in uw woning vervangen door een beter isolerende glassoort? Hulp nodig vanwege glasschade? En zoekt u een glaszetter of glashandel in Utrecht? Zoek dan niet verder! U bent bij onze glasservice aan het juiste adres. Vul direct het contactformulier in zodat wij u een offerte kunnen toesturen. Bent u alleen benieuwd naar de prijzen van bepaalde glassoorten? Geen probleem, het aanvragen van een offerte is gratis en helemaal vrijblijvend. Komt er wel een glaszetter bij u langs in Utrecht? U bent bij ons verzekerd van kwaliteit en vakwerk. U heeft via onze glasservice daarom 15 jaar garantie op dubbele ruiten, inclusief montage. We zijn u graag van dienst!

Glasservice 24 uur per dag bereikbaar

Heeft u glasschade vanwege een inbraak? Of is er een voetbal door uw raam gevlogen? Het is belangrijk dat u glasschade zo spoedig mogelijk laat verhelpen door een glaszetter. Een ongeluk gebeurt echter altijd op het verkeerde moment. In de avond is menig glashandel of glaszetter bijvoorbeeld niet bereikbaar. Wanneer u direct hulp nodig heeft van een glaszetter dan zit u hier goed. Wij bieden namelijk een 24uurs glasservice aan. Neem contact met ons op via 085 500 9966, dan zorgen wij ervoor dat u spoedig wordt geholpen. Voordat u het weet staat er dankzij onze glasservice een ervaren en erkende glaszetter bij u op de stoep in Utrecht. En dat alles tegen scherpe prijzen!

Glasschade

Kinderen die iets te wild hebben gevoetbald of een inbraak; het is erg vervelend als uw vensterglas kapot is. Ingeval van glasschade is het allereerst verstandig om de scherven op te ruimen om verdere schade te voorkomen. Bent u verzekerd tegen glasschade? Controleer dit als u het niet helemaal zeker weet. Vervolgens kunt u zich, eventueel bij een glashandel, oriënteren op de verschillende glassoorten. Heeft u een kapot vensterglas? Dit is wellicht een goed moment om HR++ of driedubbel isolatieglas te laten plaatsen door een glaszetter. Neem tot slot contact op met een glasservice in Utrecht. Omdat u met een kapot vensterglas weerloos bent tegen inbrekers en weersinvloeden is het verstandig om dit zo snel mogelijk te laten verhelpen door een glaszetter.

Dubbel glas

Bij elke glashandel vindt u tegenwoordig dubbel glas. Een dubbel ruit bestaat uit twee glasplaten. Deze liggen luchtdicht op elkaar waardoor een spouw ontstaat. In de spouw zit lucht, dit heeft een isolerende werking. De mate waarin een dubbel glasraam isoleert hangt af van verschillende factoren zoals een coating en de breedte en vulling van een spouw. Hoogrendementsglas is een soort dubbel glas, hierbij is de spouw gevuld met een isolerend gas in plaats van lucht. Dit gas isoleert beter. Hoogrendementsglas is daarnaast voorzien van een coating die warmte reflecteert. De isolatiewaarde van dubbel isolatieglas wordt weergegeven met de U-waarde. Hoe lager deze is, hoe beter het raam isoleert.

Isolatieglas

Isolatieglas is eigenlijk een ander woord voor een dubbel glasraam. Het bestaat uit minimaal twee glaslagen met hiertussen lucht of edelgas. Als u isolatieglas laat plaatsen door een glaszetter, dan brengt dit een aantal voordelen met zich mee. Er gaat minder warmte verloren waardoor u minder hoeft te stoken. Dit is fijn voor het milieu én uw portemonnee! De temperatuur in uw huis blijft daarnaast constant wat resulteert in een hoger wooncomfort. Het tocht bovendien minder nadat u isolatieglas hebt laten plaatsen door een glaszetter. Hierdoor ontstaat een gezondere en prettigere woonruimte. Driedubbel isolatieglas isoleert het beste. Omdat de prijzen voor deze beglazing in verhouding hoog zijn is het plaatsen van andere soorten isolatieglas uiteindelijk echter voordeliger.

Driedubbel glas

glaszetter Utrecht bellen
Een driedubbel raam isoleert nog beter dan een dubbel raam. Een driedubbel glasraam bestaat uit drie glasplaten in plaats van twee. De warmte blijft nagenoeg in huis en met een driedubbel vensterglas bent u dan ook verzekerd van de beste isolatie. Deze beglazing is niet toepasbaar in elke woning. De sponning moet geschikt zijn, omdat een driedubbel vensterglas door de extra glasplaat circa 10 kg per m2 zwaarder is dan standaard dubbele beglazing. Het is daarom altijd verstandig om door een glaszetter te laten controleren of uw huis in Utrecht geschikt is voor driedubbel isolatieglas.

HR++ glas

ruit kapot Utrecht
De meest populaire glassoort is HR++. Een HR++ ruit bestaat uit twee glasplaten waarbij de spouw gevuld is met edelgas. Het edelgas zorgt ervoor dat het raam 2,5 keer beter isoleert dan standaard dubbele ruiten. Aan één kant van de ruit zit een coating die ervoor zorgt dat de HR++ beglazing extra goed isoleert. De coating weerkaatst namelijk warmte terug de woning in. HR++ beglazing is het meest populair vanwege de prestatie/prijs verhouding. Heeft u veel last van de zon die uw woning in Utrecht binnen schijnt? Het is mogelijk om bij de glashandel een zonwerende optie toe te voegen.

Glas-in-lood ramen

In oude kerken of een jaren ’30 woning in Utrecht heeft u vast wel eens glas-in-lood ramen gezien. Deze soort beglazing bestaat uit kleine (gekleurde) glasstukjes die bij elkaar worden gehouden met een loden profiel. Deze manier van het creëren van ramen stamt nog uit de middeleeuwen. In deze tijd was het niet mogelijk om grote glasplaten te maken waardoor een raam uit meerdere glasstukjes bestond. Het was hierdoor een optie om afbeeldingen in de ramen weer te geven. In kerken worden veelal bijbelverhalen weergegeven. Bij jaren ’30 woningen in Utrecht zult u vooral abstracte en rustige vormen zien. Wilt u deze soort beglazing toepassen in uw nieuwere woning? Ook hiervoor kunt u bij de glashandel terecht, bel ons op 085 500 9966.

Veiligheidsglas

U hebt bij de glashandel de keuze uit verschillende soorten veiligheidsglas. Veiligheidsglas moet de risico’s voor mensen bij glasschade zoveel mogelijk verminderen. Gelaagd, of inbraakwerend glas, bestaat uit twee glasplaten met hiertussen een folie. Deze folie zorgt ervoor dat scherven bij een breuk blijven plakken. Dankzij deze soort veiligheidsglas is de kans op lichamelijk letsel dus erg klein. Een gehard glasraam wordt verhit en vervolgens snel afgekoeld. Hierdoor is dit veiligheidsglas wel vijf keer zo sterk als een normaal ruit. Wanneer het wel breekt, dan valt een gehard ruit uiteen in vele kleine deeltjes. Het is bij uw glashandel een optie om veiligheidsglas zonwerend, geluidswerend of brandwerend te maken.

Brandwerend glas

glasschade Utrecht
Via onze glasservice kunt u zicht beschermen tegen brand. Een brandwerend raam zorgt ervoor dat u meer tijd hebt om uw huis in Utrecht te verlaten op het moment dat er brand uitbreekt. Een brandwerend ruit is namelijk voorzien van brandvertragende eigenschappen. De extra vluchttijd die hierdoor ontstaat is 20, 30, 60 of zelfs 120 minuten. Een brandwerend glasraam kan onderverdeeld worden in drie verschillende categorieën. Een raam uit categorie E houdt vlammen en rook tegen. Categorie EW houdt vlammen en rook tegen en vermindert daarnaast de warmtestraling. Een ruit uit categorie EI is het meest brandwerend, deze houdt zowel vlammen, rook als hitte tegen. Benieuwd naar de prijzen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Draadglas

glashandel Utrecht
Wilt u draadglas laten plaatsen door een glaszetter? Draadglas is voorzien van een netwerk van metaaldraad. Dit metalen netwerk heeft een aantal voordelen. Het zorgt er namelijk voor dat het glasraam niet uit elkaar valt wanneer er een barst in zit. De metalen draden zorgen ervoor dat de scherven bij elkaar blijven na een breuk. Dit maakt draadglas zowel inbraak- als brandvertragend. Draadglas wordt vooral toegepast op plekken waar extra veiligheid belangrijk is, maar isolatie niet per se. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kelderraam, de ramen in een schuurtje of een portiekfront. Bij een glashandel hebt u de keuze uit verschillende soorten draadglas, variërend van doorzichtig en glad tot een bobbelige structuur en ondoorzichtig.

Glazen deuren

Wilt u bepaalde ruimtes in uw huis groter doen lijken? Overweeg dan om glazen deuren te laten plaatsen door een vakman uit onze glasservice. Door het gebruik van glazen deuren lopen ruimtes in elkaar over, wat ze groter doet lijken. Daarnaast wordt er meer natuurlijk licht doorgelaten. Een complete glazen deur staat erg mooi in woningen met een moderne en strakke inrichting. Hebt u een klassieke inrichting? (Schuif)deuren met kleinere ramen staan wellicht erg mooi. Uiteraard is het een mogelijkheid om door een glaszetter beglazing te laten aanbrengen in uw voordeur. Hierdoor lijkt uw hal een stuk lichter, u ziet daarnaast altijd wie er bij u op de stoep staat.

Voorzetramen

Wanneer u een alternatief voor isolerende ramen zoekt, dan kunt u in een glashandel eens een kijkje nemen bij de voorzetramen. Een voorzetraam plaatst een glaszetter tegen een ander raam. Als u een voorzetraam voor uw huidige glasraam plaatst, dan ontstaat een soort spouw met een isolerende werking. Een voorzetraam is de ideale optie wanneer u isolerende beglazing wilt aanbrengen en een andere soort niet mogelijk is. In monumentale panden in Utrecht is het bijvoorbeeld veelal niet toegestaan om dubbele glasramen te plaatsen. Een voorzetraam isoleert niet zo goed als andere dubbele ruiten, maar de prijzen liggen een stuk lager.

24/7 glasservice Utrecht

Direct contact

Is uw ruit kapot? Bel ons op 085 500 9966! Het is belangrijk dat u deze zo snel mogelijk laat vervangen. Wanneer u glasschade hebt bent u namelijk niet beschermd tegen inbrekers en weersomstandigheden. U kunt bij menig glashandel terecht voor een verscheidenheid aan glassoorten, zoals HR++ of veiligheidsglas, tegen verschillende prijzen. Als u een glashandel of een ervaren glaszetter zoekt dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vul vandaag nog het contactformulier in en u ontvangt gratis en vrijblijvend een offerte van onze glasservice. Bij ons bent u verzekerd van scherpe prijzen en hoge kwaliteit. U hebt niet voor niets 15 jaar ervaring op dubbele ramen via onze glasservice.

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

U bent als glaszetter op zoek naar nieuwe klanten? Wij brengen ze met u in contact! Zullen we vrijblijvend kennismaken?