Veiligheidsglas

Vraag gratis een offerte aan voor veiligheidsglas

De term veiligheidsglas zegt het eigenlijk al, het zorgt voor een verhoogde veiligheid in uw woon- of werkomgeving. Gelaagd glas is een soort veiligheidsglas, bij dit soort wordt er folie tussen het glas gelamineerd waardoor er geen breuk kan ontstaan met gevaarlijke scherven als het glas breekt. Hoe meer folies en glasbladen er worden gebruikt hoe beter de ruit is beveiligd tegen barsten. Draadglas is ook veiligheidsglas, maar het grote verschil met gelaagd glas is dat veiligheidsglas op bepaalde manieren wel letsel kan veroorzaken. De ingelegde draden bij draadglas zorgen ervoor dat het glas bij elkaar blijft bij een breuk. Maar als de belasting te groot is, dan kan er alsnog een opening ontstaan met lichamelijk letsel als gevolg.

Gehard glas en gelaagd glas

Als u gehard glas aanschaft, dan is het glas vooraf thermisch behandeld. Door de thermische behandeling is het glas ongeveer vijf keer harder dan normaal glas en zal het glas minder snel breken. Wanneer het glas wel breekt, dan springt het glas in duizenden stukjes uit elkaar. Bij gelaagd glas wordt tussen de glaslagen een folie aangebracht die ervoor zorgt dat het glas niet breekt. Bij een breuk in het glas wordt het glas bij elkaar gehouden door het folie.

Draadglas

Bij draadglas is er door de ruit een draadraster gelegd die het glas bij elkaar houdt. Het draadraster is wel zichtbaar door het glas heen, daarom wordt de ruit weinig gebruik bij woningen. U kunt dit type ruit wel voorbij zien komen in bijvoorbeeld de centrale hal van een flat. Tegenwoordig worden er veel nieuwe kantoren gebouwd met een groot oppervlak aan ramen. In die situaties wordt er altijd gekozen voor veiligheidsglas omdat er in een groot oppervlak eenvoudig een breuk kan ontstaan. Wilt u weten welk type glas u de beste veiligheid kan bieden? Een van onze specialisten voorziet u graag van advies.

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

U bent als glaszetter op zoek naar nieuwe klanten? Wij brengen ze met u in contact! Zullen we vrijblijvend kennismaken?