Voordelen van HR++ glas

Vergelijk gratis offertes bij glaszetters uit uw regio!

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor HR++ glas, maar waarom is dit precies? Kwieq geeft u een duidelijk overzicht met de voor- én nadelen van HR++ glas, zodat u beslagen ten ijs komt wanneer u glas laat zetten.

Voordelen HR++ glas

In het verleden maakte men voornamelijk gebruik van enkel glas, en de afgelopen jaren was dubbel glas juist erg populair. Ondanks de populariteit van dit dubbele glas, lijken steeds meer mensen tegenwoordig te kiezen voor HR++ glas. HR++ levert u namelijk de meeste voordelen op. Hieronder vindt u de grootste voordelen in een overzichtelijk rijtje:

  • Hogere isolatiewaarde dan normaal of dubbel glas. Omdat er minder edelgassen tussen de glasplaten zitten, gaat er minder veel warmte verloren. De isolatiewaarde wordt uitgedrukt met de zogenaamde U-waarde, waarbij geldt dat hoe lager de U-waarde is, hoe beter het glas isoleert. Voor HR+ geldt een U-waarde van 1,6, maar voor HR++ geldt zelfs een U-waarde van 1,2. Per vierkante meterglas in de woonkamer bespaart u hierdoor op jaarbasis maar liefst 35 m3 aardgas.
  • Dat er minder veel warme lucht verloren gaat, betekent automatisch dat u kunt besparen op stookkosten. Hierdoor denkt u aan het milieu én aan uw portemonnee. De besparing is het grootst in uw woonkamer, oftewel: de kamer waar u het meest intensief stookt. In uw slaapkamer zal de besparing automatisch lager uitvallen. U kunt de regel hanteren: stookt u harder, dan bespaart u relatief gezien ook meer.
  • Denken aan uw portemonnee klinkt misschien wat plastisch, maar ga er vanuit dat u (in een gemiddelde woning) ongeveer 650 m3 gas per jaar bespaart. Dit komt neer op maar liefst 436 euro per jaar! Heeft u al dubbel glas, dan maakt u alsnog een grote besparing van 480 m3 aardgas per jaar, wat meer komt op ongeveer 274 euro per jaar.
  • HR++ glas isoleert goed, dus vervelende geluiden van buiten zullen u bespaard blijven. Woont u in een druk stadscentrum? Met HR++ slaapt u iedere nacht goed! Voor de beste isolerende werking raden wij u aan te kiezen voor HR++ glas met een spouwbreedte van 15 mm. Die isoleert namelijk nog eens 8 procent beter dan een meteen spouwbreedte van 12 mm.
  • Er zijn tevens gemeentes die subsidies geven op het plaatsen van HR++ glas. Dit doen ze omdat HR++ milieutechnisch voordelig werkt. In 2014 geldt er bijvoorbeeld een verlaagd btw-tarief voor verbouwingen in huis: 6 procent in plaats van de gebruikelijke 21 procent. Gewoonlijk zou u hierdoor gemiddeld 135 euro per m2 betalen, maar met het nieuwe tarief komt dat uit op 125 euro per jaar: een besparing van 5 tot 8 procent van de totaalprijs. Doordat HR++ tevens op de Energielijst staat, komt het onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor Energie Investerings Aftrek (EIA), waardoor u een extra bedrag van 41,5% van het investeringsbedrag af kunt trekken.

Nadelen HR++ glas

Ieder materiaal heeft echter ook nadelen, en dit gaat tevens op voor HR++. Bedenk echter wel dat de voordelen in de meeste gevallen zwaarder zullen wegen dan de nadelen. Wij hebben de nadelen van HR++ hieronder voor u opgesomd:

  • Aangezien HR++ als materiaal momenteel het beste is op het gebied van de beglazing, hangt hier ook het hoogste prijskaartje aan vast. Bedenk echter dat het glas zichzelf terugverdient door de energiebesparing die het oplevert. Als u uw enkel glas vervangt in HR++ glas, betaalt u per m2 een prijs vanaf 150 euro. Bedenk hierbij wel dat HR++ zichzelf als materiaal al snel terugverdient. De gemiddelde terugverdientijd is zonder subsidie ongeveer 12 jaar. In gebouwen waar continu wordt gestookt, zoals in ziekenhuizen is de terugverdientijd bovendien slechts 4 tot 8 jaar. Aan enkel glas gaat juist op de lange termijn een prijskaartje hangen, door de slecht isolerende werking.
  • Aangezien HR++ zo sterk isoleert, kan er condensvorming op gaan treden. Dit gebeurt doorgaans doordat de buitenruit een relatief lage temperatuur heeft. In de meeste gevallen gebeurt dit echter in de nacht en is het in de loop van de ochtend weer verleden tijd. Heeft u echter een vrijstaande woning of een huis in de buurt van het water, dan kan dit vocht langer blijven plakken.
  • Daarnaast kunnen er vochtproblemen optreden in de rest van uw huis. Dit kunt u echter voorkomen door de rest van uw woning zo goed mogelijk te isoleren. Denk hierbij tevens aan de kozijnen en aan kieren in de muur en bij de kozijnen in kwestie. Met een betere isolatie bespaart u tevens weer extra op energiekosten! Alle kieren in de muur kunnen er namelijk voor zorgen dat warme lucht sneller het huis verlaat.

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

U bent als glaszetter op zoek naar nieuwe klanten? Wij brengen ze met u in contact! Zullen we vrijblijvend kennismaken?