Zelf een raam in uw deur plaatsen

Ruit in een deur

Klussen die op het eerste oog ingewikkeld lijken, kunt u laten uitvoeren door een professional, maar u kunt zelf ook een flink eind komen. Wilt u een raam plaatsen in uw deur, dan legt Kwieq u met een duidelijk stappenplan uit hoe u dit het beste kunt aanpakken. Bovendien vertellen we u er meteen even bij hoe u deze deur vervolgens op een goede wijze schildert en lakt. De vakkundige klusjesman, dat bent u zelf!

Benodigdheden

  • Schroevendraaier
  • (Flexibele) kit
  • Verstekzaag, -geleider of -bak
  • Verf
  • Lak
  • Schuurpapier

Stap 1: deur losmaken

Om een nieuwe glazen plaat te plaatsen in uw deur, begint u met het verwijderen van de deur uit de opening. Dit doet u door de deur uit de scharnieren los te maken met behulp van een schroevendraaier.

Stap 2: deur op de grond leggen

Daarna legt u de deur plat op de grond, zodat u in de sponning een flexibele kit aan kunt brengen. Deze is belangrijk omdat u er het glas op een stevige wijze door in kunt drukken.

Stap 3: glasplaten op maat maken

Vervolgens is het belangrijk om de glasplaten zelf op maat te maken. Hiervoor kunt u verschillende materialen gebruiken, zoals een verstekzaag, -geleider of -bak. Klein detail hier is wel dat als u dubbel glas wenst, u hiervoor ook gemakkelijk speciaal op maat gemaakte glasplaten kunt bestellen. Neem contact op met één van de gelieerde professionals aan Kwieq, zodat u snel en vakkundig geholpen wordt.

Stap 4: glasplaten vastschroeven

Zodra u de glasplaten gedetailleerd op maat heeft gemaakt, kunt u ze vastschroeven. Zorg er wel voor dat u de glaslatten aan de binnenkant zet, zodat inbrekers minder gemakkelijk binnen kunnen breken in uw woning.

Stap 5: schilderen

Nu komen we aan bij het schilderen van de deur. Dit doet u meteen na het afhangen en u kunt hierbij ieder punt van de deur meenemen. Na het (eventueel) schilderen en het drogen van de verf, verhaalt u dit proces nog twee maal. Zo bent u ervan verzekerd dat de verf er goed op zit. Schuur de deur waar nodig nog extra bij en besteed bovendien extra veel aandacht aan de naden. Bij het schilderen van de deur is het daarnaast handig om alle knoppen, schroefjes en ijzerwaren te verwijderen, zodat u nergens op hoeft te letten. U kunt er ook voor kiezen om uw deur te verven voor u de glasplaten in uw deur plaatst.

Stap 6: lakken

De één-na-laatste stap betreft het lakken van de deur. Dit is in principe hetzelfde werkproces als bij het schilderen (behalve het schuren, want dat is hier niet nodig). Zodra de verf is opgedroogd, kunt u beginnen met lakken. Onze tip is om hier ook daadwerkelijk direct mee te beginnen als de verf droog is, zodat u uw deur weer snel kunt gebruiken.

Stap 7: deur vastmaken

Wanneer de lak is gedroogd, kunt u uw deur weer opnieuw in de opening vastmaken. Schroef de scharnieren opnieuw vast en zorg ervoor dat u de deur recht in de opening plaatst. Gebruik hiervoor eventueel een waterpas.

Glaszetter gezocht?

Is dit u allemaal net iets teveel van het goede? Komt u tijd te kort om uw huishoudelijke klussen zelf uit te voeren? Via Kwieq vraagt u gratis en geheel vrijblijvend offertes aan van gerenommeerde
glaszetters
bij u in de buurt. Door offertes aan te vragen, kunt u extra besparen op het totaalbedrag. Via Kwieq vindt u te allen tijde een vakkundige glaszetter!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *